Vegetarlasagne med fetaost, squash og spinat - RenKost
Oppskrifter

Vegetarlasagne med fetaost, squash og spinat

Det finnes et hav av muligheter når det kommer til plantebasert! Denne oppskriften er vår store favoritt og vi mener med hånden på hjertet at den faktisk er bedre enn vanlig lasagne.


 

Vegetar og plantebasert er har virkelig vært i vinden de siste årene og spennende oppskrifter renner inn. Kast deg selv på denne trenden og prøv ut vår deilige lasagne.

 


 

Ikke bare smaker den innmari godt, men den er proppet med gode næringsstoffer i tillegg. Masse gode grønnsaker og fullkorns-pastaplater.

 

GRØNNSAKSSAUS

2 løk, i må terninger

4 fedd hvitløk, finhakket

Nøytral olje

1 rød chili, finhakket

3 gulrøtter, i tynne skiver

1 rød paprika, i terninger

2 squash, i halvmåner

1 boks hermetiske tomater, hakkede 400g

1 dl kremfløte

1/2 ts sukker

1/2 ts salt

Nykvernet sort pepper

1 bunt frisk basilikum, grovhakket

 

MELLOM LAGENE

600g spinat

400g feta

12-14 lasagneplater

150g Mozerella ost, revet

 

TILBEDRING

Sett ovnen på 200 grader (varme oppe og nede). Og legg 1/3 av lasagneplatene i bløt.

.

Kutt opp løk og fres den litt i nøytral olje i en kasserolle. Kutt opp hvitløk og chili og tilsett mot slutten når løken er blitt blank og myk. La det surre i 1-2 minutter.

.

Kutt opp resten av grønnsakene(gulrøtter, paprika og squash) og tilsett. La surre i et par minutter.

.

Ha i hermetiske tomater og kremfløte, og smak til med salt og pepper, evt. litt sukker. La sausen koke på lav varme i 10-15 minutter. Tilsett basilikum helt mot slutten.

.

I mellom tiden skyller du spinaten og freser den med litt nøytral olje i en stekepanne. Tilsett gjerne litt salt og pepper og hell av eventuell væske.

.

Finn frem en ildfast form på ca. 30×20 cm. Legg så grønnsakssaus, fyll og lasagneplater lagvis. Anbefalt rekkefølge: legg 1/3 av grønnsakssaus i bunn av formen – fordel halve spinaten oppnå sausen – deretter smuldre halvparten av fetaosten over – og til slutt legg oppå lasagneplater – gjenta dette én gang til – legg så siste tredjedel av grønnsakssausen oppå platene – legg på de bløte platene oppå her igjen og dytt dem litt ned i sausen – topp det hele med revet ost.

.

Stek lasagnen i ca. 30 minutter på nederste rille til den er gylden og fin på toppen.

 

Serveres gjerne med en enkel salat og grove rundstykker!

 

Lurer du på hva som er så bra med vegetar mat? Sjekk ut dette innlegget hvor vi tar for oss fordeler og ulemper ved et plantebasert kosthold.

En oppskrift dere etterlengtet? Legg igjen en kommentar!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *