Uprosessert mat – få lett og ren energi
Stor del av å spise ren mat er uprossesert mat. Mat som er hel, ubehandlet og i sin originale form, klar til å spises akkurat som den er.

Med ultraprosessert mat fører en hel del ingredienser som kroppen din overhode ikke trenger. Mye salt, kjemikalier, sukker og mye mer. Prosessert mat kan nemlig kobles til en rekke helseproblemer som:
Fedme
Høyt blodtrykk
Flere typer kreft
Hjerte- og karsykdommer

Superenkelt er det å bare tenke “ubehandlet mat” når du skal handle. Forholder du deg til dette er du kommet lang vei, og du vet du får i deg de gode næringsstoffene.
Gode kilder til ren, uprosessert mat:
Frukt og grønt
Bær
Nøtter
Filet av fisk eller kylling
Egg

Med ren og ubehandlet mat vil du merke at du føler deg friskere og lettere. Du får i deg de næringsstoffene kroppen din faktisk trenger og utelater alle de unødvendige ingrediensene. Du vil bli mindre opplåst og magen mer fornøyd. Huden din vil også sette pris på uprosessert mat og begynne gløde mer.
Velg heller:
Filet > kjøttdeig, saltet eller behandlet
Nøtter usaltet > nøtter saltet
Fullkorn > sammalt
Frukt > søtsaker, kaker og kjeks
Mye omdiskutert tema, hva tenker du om uprosessert mat?
Du vil kanskje også like

Rent kosthold?
september 21, 2020
Smoothiebowl med super-ingrediensene
november 15, 2020
Én kommentar
Tilbakeping: