Rent kosthold? - RenKost
Tips og råd

Rent kosthold?

Første innlegg ute og vi skal ta for oss nettopp “hva” ren, naturlig og næringsrik kost er?

På denne bloggen vil vi ta for oss både inspirerende- og informerende innhold om et renere og sunnere kosthold. I første omgang skal vi derfor presentere hvorfor akkurat denne type mat? Hva er så bra med det? Hvorfor burde vi spise renere?

Ren mat. Med dette mener vi hovedsakelig u-prosessert mat. Maten har ikke vært gjennom maskiner eller blitt behandlet på noen som helst måte. Ingenting er tilsatt og du sitter med matvarer urørt og klar for å spises slik de naturlig er. Dropp ferdigmaten, bytt ut med hjemmelaget!

Naturlig mat. Vår huskeregel er å alltid prøve og tenke “hel mat”. Det er kanskje dyrket frem, plukket opp fra jorden eller ned fra et tre, eller fisket opp fra sjøen. Det er det jorden naturlig har å tilby og man bruker disse ressursene direkte.

Næringsrik mat. Hovedpoenget med å spise er å få i oss den næringen kroppen faktisk trenger. Du skal få i deg nok og variert av alle næringsstoffer og de skal “gjøre noe” bra for kroppen. For å vokse, ha energi, holde seg frisk, optimal hjerne og ja faktisk for å overleve. Mat er vår venn og skal behandles slik også.

I et slikt rent kosthold kan man stort sett spise det man ønsker bare man forholder seg til disse holdepunktene rent, naturlig og næringsrikt. Frukt, grønt, bær, fullkorn, egg, frø, nøtter, fisk, kylling og til og med litt rent kjøtt – alt er lov. Men ofte så unngår man melk, så dette er perfekt for de med laktose-intoleranse.

En smakebit på de gode fordelene som kommer ved et rent kosthold, som vi skal komme nærmere inn på i de neste innleggene:

 

Bedre helse og immunsystem
Stabiliserer blodsukkeret og hormonene
Bedre tarm og friskere hud
Økt energi
Gode byggeklosser til kroppen

 

Noe dere ønsker at vi skal ta for oss i neste innlegg? Kommenter under!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *